Rasspecialen i Norje Boke 2013

Hemkommen från pyrrarnas rasspecial i Norje Boke… Efter ett evigt letande hittade jag tillslut ett gammalt fängelse som är renoverat och drivs idag som vandrarhem Kurra i kurran. När jag ringde för att boka ett rum så sa hon ”då lägger jag er i cell 2, där är svalt och skönt för hunden” 🙂 När vi väl kom dit blev vi uppgraderade till ett större rum, nämligen ”fångvaktarrummet”. Det var väldigt mysigt och vi fick ett fint bemötande när vi kom.

Efter en liten paus på verandan promenerade vi bort till Norje Boke camping vilket tog bara tio minuter, helt perfekt. Vi lämnade Hicko hos Johan som var både barn och hundvakt medans vi gick på PYS Hälsomöte. Det var intressant och givande att öppet diskutera pyrrens hälsa, vilka problem som eventuellt finns inom rasen. Det var en öppen och trevlig stämning där vi alla kunde dela med sig av olika tips och erfarenheter. Sen var det äntligen tid för kräftpremiär, mums 🙂

På lördagen började ordförande Björn Holst med att hälsa oss alla välkomna! Sedan drog det hela igång…. Det var varmt men stämningen var på topp! Det bästa var nog att jag kände Hickos glädje i ringen och svansen var på topp, det var mitt främsta mål för dagen. Vi blev oplacerade i bästa hanhundsklassen men knep hem reservcertet. Är en mycket stolt matte 🙂 Rasspecialens två värdiga vinnare var den fantastiskt fina Börre som tog hem BIR-vinsten och underbart fina Qlara fick en fin BIM-rosett. På kvällen var det domarmiddag med fantastiskt god mat och vi tog även med oss lite vinster hem från lotteriet. Dagens domare Howard Tonks höll ett tal och gav sin beskrivning av dagen, en väldigt trevlig domare som hade ett fint bemötande gentemot hundarna.

På söndagen var det SBHK som ansvarade för utställningen. Då blev det en lite snabbare vända in ringen och vi klev ur med ett excellent. Börre tog hem BIR-vinsten även denna dag och placerades sedan som BIS 2. Hickos mormor Breeze blev BIM. Tyvärr fick vi åka hem redan på söndagen och missade den berömda pizzakvällen.

Det har varit en helt underbar helg bland en massa trevliga människor och hundar. Ser redan fram emot nästa år 🙂20130802_152515

20130803_082439

20130804_074051

20130804_083258

DSC_0133

DSC_0147

DSC_0157

DSC_0182

DSC_0384

DSC_0424

DSC_0487

DSC_0639

DSC_0652

DSC_0712

DSC_0865

DSC_0872

DSC_0889

Hicko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: