Tvååker

Igår åkte vi till Tvååker och mötte upp resten av pyrregänget. Det var en väldigt välorganiserad utställning och man bara fick bara sätta upp sina tält på utvalda platser. Eftersom vi kom på dag två så var det helt fullt. Men vi fick bosätta oss i Jessica och Johans tält, det blev trångt men mysigt 🙂 Klockan började närma sig och ett två tre skulle alla byta om och  förbereda hundarna på samma gång. Imponerande att allt detta råder under ett lugn, trots lite inre stress och nervositet (iaf från mig) för en kort stund. Hundarna ska ut från sina burar, upp på trimbordet och bli borstade samtidigt som det går förbi en massa andra hundar. Även detta sker med ett lugn 🙂 Dock satt min nervositet i lite längre denna gången. Men innan vi skulle in i ringen tog jag ett djupt andetag och fick fram en positiv känsla ”nu kör vi”. Tro det eller ej men Hicko travar på inne i ringen med svansen på topp och fick excellent med ck. Efter en liten paus utanför ringen var det dags att tävla om bästa hane. Här tappade han motivationen och jag fick inte riktigt igång honom i travet MEN svansen var på topp, det är en stor pluspoäng för dagen. Hicko blev 4.e bästa hane för domare Peter Jolley  från Storbritanien! 

Hickos mormor Breeze blev BIM och bästa veteran. Det var helt underbart att se henne trava i ringen med ett fint driv. Grattis från oss och puss till mormor från lille Hicko!

Nu är det nya tag igen och mycket fokus på motivationsträning, uthållighet men även på mig själv och mitt sätt att handla honom. Det är ju viktigt att det ska vara kul i ringen och man ser skillnaden på Hickos attityd och utstrålning när motivationen är på topp. Man ser glädjen i honom och att där faktiskt finns ett driv och det är det som ska vi locka fram. Nästa utställning blir Norje boke i augusti, en hel helg med pyrrar! 🙂

Väl hemma igen möttes vi av en glad Aji. Vi gick ut till hundarnas paradis hagen där dem fick springa runt och leka, vakta, mysa och gräva efter sorkar!

DSC_0230 DSC_0135 DSC_0139 DSC_0154 DSC_0181 DSC_0196 DSC_0200

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: