för dåligt

Ja, det är för dåligt med uppdateringar här. Det är inte det att livet är innehållslöst, utan mer att det känns lite motigt att skriva.

Det är som vanligt fullt ös med hundarna! Julen passerade smidigt. Hicko låg i princip hela julaftonskvällen ute i trådgården och sög/tuggade på sin nya boll. Aji var mer övertygad om att alla julklappar var hennes. Att se det stora i det lilla har aldrig varit hennes grej…

Efter att snön töat i hagen verkar det som om mössen och sorkarna inte lever så djup ner i sina gångar. Båda hundarna är som tokiga och hade kunnat gräva i timtal för den lilla belöningen en sork skulle kuna vara. Om inget annat är det bra träning för dem. De blir tyvärr extremt smutsiga(framförallt den store vite). Hålen de grävt är på sina håll en halv meter djupa och en meter i diameter, samt att grundvattnet fyller hålen. Tänk er en liten swimmingpool med brunt vatten och lerbotten, ett magplask i…och in med hundarna i duschen.

Av olika anledningar blevdet  tyvärr ingen tur till Svensk vinnare i stockholm för oss. I efterhand så känner man sig lite nöjd att vi stannade hemma. Snöstorm och trafikkaos. Det kan man vara utan.

Härom dagen var vi i Malmö med Hicko på socialiseringarunda. Han fick gå några rundor om och ner längs gågatorna under julrean. Här pratar vi cool hund. Han brydde sig inte nämnvärt om någonting. Det stod en gatuartist med ett helikopterblad snurrande på ryggen, spelade trummor och skrek, Hicko gav honom inte en blick. Det var påtagligt att det är ovanligt att se den här typen av hundar i stadsmiljö(vilket är bra, då det inte är några stadshundar). Folk tisslade och tasslade, pekade, en del kom fram och ville klappa, andra ville ställa frågor samt att Hicko fick vara fotomodell för åtminstonne 6 olika kameror. Kul! 🙂

Det snackas en massa just nu om working dogs vs. showhundar i Dogo canario världen. Som vanligt är det de som vet minst, som hörst mest. Åk och träffa lite hundar istället för att sitta på internet och gnälla. Att sitta skyddad bakom sin skärm och argumentera om saker som man inte har en aning om eller aldrig upplevt verkar poppis. Om inget annat verkar det skapa reaktioner…

Det blir kanske lite paradoxalt att skriva om tangentbordskrigare på en blogg, men det är uppenbart att somliga har för mycket tid att sitta vid sin dator och tycka saker.

Vi håller på att planera/fundera på att styra upp en Dogo canario träff här hemma i vår igen. Det kommer vara ett arrangemang i SDCK;s namn och alla kommer vara välkomna så länge man har ett intresse för rasen.

Idag var vi ute i hagen och lekte ett par timmar. Kameran fick följa med och här är ett gäng bilder från eftermiddagen!

sl1 sl2 sl3 sl4 sl6 sl8 sl9 sl10 sl11 sl12 sl13 sl14 sl15 sl16 sl17 sl18 sl19 sl20 sl21 sl22

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: