Snygg canario

Det finns på tok för många osunda Dogo canarios med för breda fronter, dåliga bakpartier, rygglinjer som mer eller mindre hade kunnat kvalificera sig som backe till vilket vinter OS som helst. Den nya rasstandarden känns som en förbättring när det gäller hälsan och ändå premieras ofta hundar som avviker rejält från standarden och som till och med har diskvalificerade fel. Märkligt…

Idag hittade jag en väldigt tjusig och i mina ögon väldigt sund Dogo canario. Det är en snart två år gammal tik från Baluarte de los Perros i Polen som heter Iguana, som idag bor i Finland. Jag har lånat bilden med Elina Stauffers tillåtelse.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: