Just nu…

I skrivandets stund lagar Jessica mat, Aji snarkar nedanför trappan och Hicko står stolt vid grinden utomhus och försöker göra sig stor och högljudd för passerande vid vägen. 🙂 Liten som vill vara stor. Han ser så mycket upp till Aji och blir så nöjd när hon tar ett steg tillbaka och låter honom ansvara för vakten. Det är en rejäl stämma han har när han skäller. Ett helt annat skall än Aji. Aji har mer intensitet i sitt skall, Hicko låter mer som…något som låter mer…:) Går inte riktigt att beskriva. Rejäla lungor iaf…

Idag var vi i Malmö och hälsade på min mamma. Båda hundarna fick följa med. På vägen därifrån åkte vi in om djursjukhuset och vägde dem. Aji är ca. 57-58 i mank och väger strax under 43 kg, Hicko har precis fyllt 6 månader och väger 41 kg. Höjden vet jag inte riktigt vad han ligger på, men för ett par veckor sedn var han 68-69 i manken, så någon cm till nu kan jag tänka mig…

Därefter åkte vi till bokskogen vid Skabersjö och gick en runda. Extremt skönt! Det kom en hel del joggare där samt ett äldre pensionärspar som var väldigt fascinerade av Ajis färg. Hon verkade först undra varför de skulle klappa henne, men fann sig snabbt och tyckte att det var ganska trevligt.

Aji är en väldigt social hund trots sin misstänksamhet. Det låter kanske lite motsägesefullt. Man kan beskriva henne som misstänksam men inte reserverad. Så fort hon uppelver att vi tycker att något är ok så är hon hur glad som helst. Är vi inte närvarande eller skulle vara obekväma, då är hon inte direkt mild om någon skulle vilja ta sig förbi grinden…

Hicko är mestadels ointresserad av såväl hundar som folk. Lite nonchalant. De han känner är han väldigt glad för, men det tar en stund innan han visar sin uppskattning.

Det börjar bli svalare ute och båda hundarna har en helt annan energi. När det är varmt så blir Aji som en betonggris i koppel som tycker att all motion är pest och pina. Bada i havet är det enda som lockar henne i de situationerna OM man tvunget måste röra på sig…

Nästa helg åker vi till Åstorp för att besöka Svenska Bergs och Herdehundsklubbens utställning. Hicko ska ställas ut i 6-9 månaders valpklass.

Den 6/10 mellan 13-17 kommer vi att arrangera en Dogo canario träff här hemma som går under SDCK(Svenska Dogo Canario Klubben). Alla rasintresserade är välkomna att delta, även om du själv inte har en canario, utan bara vill lära dig mer om rasen. Vi kommer umgås, fika, utbyta erfarenheter och gå en promenad tillsammans. Kontakta oss för mer info.

Ha en fortsatt trevlig helg! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: