Senaste veckan

I lördags åkte vi till Norje boke i blekinge för att besöka Pyrrarnas rasspecial och ställa ut Hicko. En massa hundar och trevligt folk!

Vi var nr 2 in i ringen och Hicko placerade sig som andra bästa hanvalp. Vi var glada och nöjda och kunde sedan i lugn och ro sitta i solen/skuggan och kolla in resten av utställningen. Dagen därpå var vi inte anmälda till SBHK:s utställning men fick en liten dispens. Vi fick inte tävla, men fick en skriftlig kritik av domaren. Det var en väldigt fin kritik så det var lite synd att vi inte var med och konkurerade. Imorgon ska vi ställa ut Hicko på ”hundens dag” i Malmö. En liten inofficiel utställning, men det är bra träning för såväl hund som tvåbenta. Update om det kommer imorgon!

I Dogo canario världen verkar det inte hända så mycket. Det pågår en diskussion med utgångspunkt i norge men som ändå är aktuell för rasen i stort. Hälsoproblemen som faktiskt finns börjar uppmärksammas.Det enda som känns lite ironiskt är att när jag tog upp detta för några veckor sedan, då var jag en negativ och hemsk ras”entusiast” som spred dålig stämning. Nu verkar det dock ok. att prata om det…

Well well…canarion är en underbar ras och jag hoppas på att de som matadoravlar och parar hejvilt på allt vad de har hemma kommer straffa ut sig själva och sakteliga skaffa någon hobby som inte har med varken människor eller djur att göra. Frimärken kanske? Modelljärnvägar? 🙂

Stor respekt för de som lägger ner tid, pengar, engagemang, energi och även sorg på att föra rasen framåt här i norden. Det krävs mod att importera nytt blod från utlandet. Därmed inte sagt att importerat är synonymt med bra. I min värld är officiell hälsostatus fundamentet för framtiden, i kombination med ärlighet och öppenhet om vad man faktiskt har i kopplet. Det finns mycket gott på gång och vi håller tummarna för friska, sunda och rastypiska valpar i framtiden!

Här är några bilder från den senaste veckan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: