Uncategorized

att säga en sak men göra en annan…

Att säga en sak men göra en annan…det verkar vara ganska vanligt när det gäller avel när det gäller Dogo canario, Presa canario, Canarian island Mastiff, Perro de Presa canario…Kalla dem vad ni vill…

Jag vet inte vilket som värst egentligen, att säga att man bryr sig och sedan skita i allt eller att som de flesta – Strunta i allt och…$$$

I min värld(observera min) har jag mer förtroende för en uppfödare som behåller valpar ur sina kullar som de har en stor tro på, för att föra linjerna framåt och sig själv som uppfödare, och att som uppfödare långsiktigt försöka hitta en homogenitet i sin avel. När man ser vilka trevliga och hundkunniga människor(omätbart hög ironi här nu) som vissa uppfödare säljer till, då vet man att det är all about the money. Detta är ju dock inte bara i Sverige…En canario i fel händer är farlig. Det har avlivats en del hundar det senaste åren som bitit, där man skyller på hunden och hundens mentalitet. I vissa fall stämmer det säkert, men vissa hundar bör inte hamna hos vissa människor och vissa människor borde inte få lov att ha hund alls.

 

 

 

Kommentera