oj oj…

Vanligtvis brukar jag och Jessica vara ute tillsammans och gå med Aji. Det är kul, men idag kom vi sent hem och båda var hungriga. Vi delade på oss och Jessica fixade thaimat(massaman curry) och jag satte på Aji selen, kättingen och kopplet. Dags för kanariehunden jobba lite. Vi gick en runda längs en grusväg här bakom och Quilas bror skällde som vanligt ut oss efter konstens alla regler. Aji struntade i honom. Hon var väldigt fokuserad på sin uppgift.

Längre bort hördes ett jävla liv och jag frågade en man i en trädgård vi passerade vad som hände.  Det var tydligen lantbruksskolan som hade öppet hus. Ett perfekt tillfälle att socialiseringsträna. Det var mängder med folk och ganska högljutt. En man skrek i mikrofon och bilar tutade. Vi passerade och Aji brydde sig inte nämnvärt. Hon var ju i tjänst…:)

Det kom fram en hel del folk som undrade vad det var vi pysslade med. Varför hon drog en kedja/kätting, frågor om vilken ras hon var, en kort diskussion vakthundar som husdjur och lite annat…

En barnfamilj stannade och frågade om de fick klappa Aji. Egentligen ska hon bara dra när hon jobbar. Inte kissa, bajsa, vakta, leka, bli klappad osv…Men detta var lite annorlunda. Vårt standardsvar om någon ställer frågan om att klappa är att det får du gärna göra, om Aji vill. Aji var superförtjust över barnen och pussades och blev kliad på magen. Deras pappa var hon inte särskilt intresserad av och var tydlig med att han inte skulle ta i henne. Det är en sådan situation som kan bli märklig när man har en hund vars mentalitet ska präglas av misstänksamhet mot främmande….

Aji pussades klart med barnen och vi gick hem i ett raskt tempo. 4-5 km senare var vi hemma. Nu har thaimaten slunkit ner och en Pistonhead likaså. Underbart. Aji ligger utslagen framför kaminen och kommer säkerligen sova resten av kvällen och motvilligt springa ut för att kissa innan vi låser dörren för natten.

2 kommentarer på “oj oj…

  1. Vi var i folkhavet vid Lantbruksskolan men missade tyvärr er…Melker hade nog gärna pussat Aji lite grann!
    / JessicaJohanMelker

  2. Vilken mysig promenad, och verkligen perfekt socialiseringssituation!
    Navy pussas också hemskt gärna med barn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: