Vi drar…

Nja, att vi drar är kanske sanning med modifikation. Idag har vi varit ute och dragit med Aji. Hon har äntligen fattat poängen med att dra och ser det som en arbetsuppgift. I eftermiddags när jag plockade fram selen blev hon överlycklig och drog helhjärtat under den timmes långa promenaden. Just nu har vi en kätting på 8 kg. Hon kommer ha den ett par veckor till för att sedan öka på lite efterhand. Det är grymt kul att vara ute och faktiskt ha ett specifikt mål med promenaden och sedan dessutom ha en helt utslagen hund på kvällen. Vi har som plan att försöka låta Aji dra vikter tre gånger i veckan.

Under promenaden såg vi även Quilas(som vi ska ha valp efter) bror. Han bor bakom vår hage i ett hus där han har en liten kulle där han spanar och håller koll på omgivningarna. Vi har tyvärr aldrig pratat med hans ägare men det blir när det blir. Han och Aji står ibland och skäller i kapp i solnedgången utan att se varandra.

I skrivandets stund springer Aji ute i trädgården och gräver ner sitt märgben som hon fick igår. Därefter går hon ett varv runt huset, gräver upp det för att sedan hitta ett bättre ställe. Nosen ser ut därefter, helt full av jord.

Igår blev Quilas valpar en vecka gamla. Jag har lånat några bilder av kennel Joquibaz så att ni kan spana in de små men ack så snabbväxande liven.

Imorgon är det Malmö internationella hundutställning. Det ska bli kul att komma dit och spana in hundar. 4 Dogo canarios anmälda Tara och Hotch som vi känner till samt två som än så länge är okända. Bland Pyreneerhundarna konkurerar 27 st anmälda om cert, BIR och BIM. Det är roligt att Pyrrarna börjat synas lite mer i finalerna och faktiskt placerar sig. Det ska även bli spännande att kolla in de olika Ovtjarka varianterna, Tosa, Fila Brasileiro och annat kul som fascinerar! 🙂

Dogo canario världen är sorgligare än någonsin. Jag blir både arg, ledsen och frustrerad när man ser att en uppfödare väljer att avla på en hane med ed grad 3. Ed grad 3 innebär ”Stora förändringar, svårare degenerativa förändringar än vid grad 2 och en stark deformation av leden”. Jag hoppas att det finns kloka valpköpare där ute som inte lyssnar på skitsnack om hd/ed /röntgenhysteri. Att som uppfödare hävda att det är hysteri när folk börjar ställa krav på avelsdjur, då är man ute på hal is och bara ute efter en sak…$$$$$$. Vi har ganska många läsare av bloggen och får en del förfrågningar om rekommendationer av uppfödare med Dogo canarios. Jag vet iaf. vad jag inte rekommenderar! Att medvetet avla på hundar med ED grad 3 anser jag är ren misshandel. Dessutom all känslomässig smärta som det innebär att se sina hundar lida. När ska folk börja ta ansvar???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: