Update i våra liv…

Det har inte hänt så mycket på senaste, samtidigt som det har hänt en massa…:)

Vi har fått hem en måttsydd dragsele från http://www.sportingdogs.se . Nicklas som syr selarna har själv canarios och vet vad han pysslar med. Första gången Aji drog så gick det inget vidare. Hon förstod inte riktigt meningen alls med varför hon skulle dra. Men med lite godis, beröm och uppmuntran funkade det, iaf på gränsen till bra. Hon drog ett bilddäck då och vi upplevde att det blev för mycket friktion mot marken. Igår var vi in om på biltema och köpte en 8 kilos kätting. Vi testade den och Aji såg först ut som ett levande frågetecken. Ska jag dra det här? och varför? Men med lite motivation förstod hon efter ett tag vad som förväntades av henne och vi gick en runda på kanske 1,5 km utan problem. Vi mjukstartar lite. Idag blir det en sväng in om i Malmö. Min systers man har kalas och sedan ska Jessicas pappa ha kalas. Det ryktas om smörgåstårta x 2 idag. Det är kanske vi som får dra på oss sele och kedjor imorgon för att förbränna lite. 🙂

Det verkar som att vår nästa hund inte blir en Dogo/Presa utan en Pyreneerhund! Valparna föddes i torsdags, 3 hanar och 6 tikar. Kennel Joquibaz första kull! Det ska bli hur kul som helst…:) Hoppas på en riktigt fin kull! Mamma Quila är en underbar hund. Pappan Gideon har vi inte träffat, han bor i Belgien och kommer Champ dÓurs. Vi tror på den här kombinationen!

Här hemma kommer våren se lite kaotisk ut. Vi ska fixa grunden i huset, stuprör/dränering och bygga staket samt sedan en valp. Oj oj…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: