Trött…

Igår blev det inte mycket gjort. Både vi och Aji var trötta efter nyårsfirandet. Aji nöjde sig med att i princip sova hela dagen och göra några snabba kissrundor ute för att sedan borra ner sig i sin bädd framför kaminen.

Förr var hon väldigt noga med att följa med upp och lägga sig på sin fäll på ovanvåningen när det var dags för oss att sova. Nu har hon hittat sin plats i soffan på nedanvåningen. Hon bäddar dessutom ner sig under en filt. Varmt och skönt, hon verkligen älskar värmen från kaminen.

Detta är en del i livet med en canario. Världens mysigaste och tramsigaste hundras, men full av allvar när det verkligen gäller. Jag försöker spegla båda sidorna här, kanske framhäver jag de mysiga sidorna för ofta men i tider av diskussioner kring hundrasförbud så är det viktigt att visa att det här är fungerande hundar i händerna på ansvarsfulla människor. Det är en ägarfråga och en uppfödarfråga. Uppfödarna har ett enormt ansvar att se till att hundarna i rätt hem. Om vi någon skulle ta en valpkull så hade det varit enormt svårt att hitta hem till dem. Vi skulle aldrig vilja att en valp hamnade hos någon som inte är beredda på att lägga ner den tid och engagemang som vi själva gjort. Aji kommer dock inte att gå i avel,  men vem vet vad framtiden bjuder på! Det finns många intressanta kombinationer som är planerade runt om i europa i vår. Om det vill sig väl åker vi till Ungern i april och hälsar på Guardia de Fuego samt tar en liten semester i Budapest. Vi ska troligen också besöka en ungersk CAO(Central Asiatisk Ovcharka) uppfödare och se hur de lever med sina hundar. Det  är bisarrt att det kostar ca. 1000 kr för två personer att flyga till Budapest när det är så dyrt att resa inom Sverige.

På lördag ska vi besöka en annan ras som vi fått upp ögonen för. Vi träffade Pernilla från Viskalys på en utställning i Malmö och blev väldigt imponerade av deras Pyrenéerhundar. De bor ganska nära oss och vi tänkte se hur Pyrren är som ras och hur livet med den rasen fungerar. Det ska bli kul!

Efter att ha sett bilder och hört Patrick och Lisa berätta om sin resa till kanarieöarna så blir man ju minst sagt sugen på att åka dit. Jag bryr mig inte direkt om kanarieöarna som turistmål, men vilka hundar och vilket antal…:)

2012 ska bli ett bra år!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: