Uuuuuuuuuuupdate

Nu har jag inte skrivit något längre inlägg på ett tag och det har ju hänt lite på senaste tiden…

Aji har genomfört mentalbeskrivning med ett gott, men förvånade resultat. Ni som känner henne vet att det är en skarp dam, med stor försvarslust. Mentalbeskrivningen visade att hon är en trygg och stabil hund på neutral mark. Hon tyckte nog att hela momentet var ganska trevligt samt kände av att där inte fanns några riktiga hot. Hon är väldigt snabb att reagera när det är på riktigt.

 

Här är filmen samt hennes bedömning:

2011-11-13 Mentalbeskrivare: Ken Lundahl
1a.Kontakt hälsning: 4
1b.Kontakt samarb.: 4
1c.Kontakt hantering: 4
2a.Lek 1 leklust: 4
2b.Lek 1 gripande: 3
2c.Lek 1 grip/dragk: 2
3a 1.Förföljande: 4
3a 2.Förföljande: 4
3b 1.Gripande: 2
3b 2.Gripande: 4
4.Aktivitet: 3
5a.Avst.lek intresse: 3
5b.Avst.lek hot/aggr: 1
5c.Avst.lek nyfiken: 2
5d.Avst.lek leklust: 2
5e.Avst.lek samarb: 3
6a.Överr. rädsla: 2
6b.Överr. hot/agg: 1
6c.Överr. nyfikenhet: 4
6d.Överr. kv. rädsla: 1
6e.Överr. kv. Intr: 1
7a.Ljud rädsla: 2
7b.Ljud nyfikenhet: 5
7c.Ljud kv. rädsla: 1
7d.Ljud kv. intresse: 1
8a.Spöken hot/agg: 1
8b.Spöken kontroll: 5
8c.Spöken rädsla: 1
8d.Spöken nyfikenhet: 5
8e.Spöken kontakt: 3
9a.Lek 2 leklust: 4
9b.Lek 2 gripande: 4
10.Skott: 2

 

Vi har haft en del att göra de senaste kvällarna och Aji har levt stadsliv ett par dagar hos Jessicas pappa. Hon älskar att vara där, det är dock inte alltid helt enkelt att vara en canario mitt i inne i en ”storstad”. Det är ju en del att håll koll på som inte tillhör vardagen ute på gården…

Vi hade förresten velat hitta lämplig lekkamrat i krokarna för hårdhänta hundlekar. Det är nackdelen när man bor som vi gör, de naturliga mötesplatserna bland andra hundägare decimeras något. Så om någon som läser detta som bor i Skåne någonstans har en hanhund, villig att att leka med surtanten eller bara umgås så ställer Aji upp. 🙂

Det är märkligt hur stpr saknad man kan ha efter en hund. Efter att ha varit hundfri ett par dagar så känns det helt underbart att hämta henne ikväll. Vi satt i soffan framför kaminen igår kväll, drack glögg och kollade tv. Katten sprang runt oss och ville umgås, men det fattades 46 kg hund som vill mysa. Ikväll ska hon få märgben och sova i vår säng. Snacka om att förmänskliga hunden, men det är lätt hänt, så länge man är medveten om det bara…

Är grymt avundsjuk på Patrick och Lisa som ska till kanariöarna imorgon och dels slippa lite vinter samt träffa en massa kanariehundar. Förhoppningsvis kommer vi dock hinna med en tur till Ungern för att träffa Krisztina och Erik, Bako och deras andra hundar…men det beror på. Tid och pengar är ju alltid en faktor.

Jag hoppas på lite snö nu(med betoning på lite.) samt ett par minusgrader. Det blir precis lagom…

Nu är dessutom SDCK, Svenska Dogo Canario Klubben spikad och klar. SKK har godkänt klubben!!! Det går i rätt riktning för rasen! Det känns som om att det finns förutsättningar för gott samarbete och goda relationer! Nu ska vi tillsammans föra den gamla Presan framåt. Hälsa, mentalitet och exteriör!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: