Bilder, vad säger de?

Jag pratade med Patrick i telefon igår och diskuterade lite olika saker samt hur olika hundar ser ut på bild kontra verklighet. Otaliga gånger blir man ju ganska besviken när det bjuds på verklighet/film i förhållande till bild. Det finns ju dock undantag. Vissa hundar som i princip aldrig blir bra på bild.

Lisa och Patricks hund Pancho(Lobo de Canmuc) är efter just en sådan hund, Trucho de Marytere. Jag har sett en hel del bilder på honom och aldrig tyckt att han var något speciellt, fram tills att jag såg en video med honom. Wow! Vilken hund! Kolla filmen här under och se hur han rör sig och för sig! 🙂

Det är för övrigt  lite synd att Patrick och  Lisa samt deras hundar bor så långt bort. Södra skåne till Ludvika är en lång resa. Det hade varit kul att åka upp där och spana in deras gäng, även om vi träffat alla deras hundar förutom Pancho. Vi får se när det blir nästa gång!

Med risk för att låta tjatig så är suget efter valp enormt nu! 🙂 Vill ju egentligen ha hur många hundar som helst, men det finns ju en verklighet också. Tre hade dock varit lagom tror jag. Efter att Franko tyvärr fick lämna oss så känns det faktiskt fortfarande tomt och känslan av att ha en ”flock” är saknad.

Hittade en film på datorn med Aji och Franko när de var i in hundrastgård i Malmö och en mystisk man med luva gick förbi. 🙂

Aji är ju mer högljudd än vad Franko var(som var hur lugn som helst) men som sagt, Franko var en väldigt allvarlig herre som inte imponerades av folk han inte kände…:)

6 kommentarer på “Bilder, vad säger de?

 1. Håller med! Ibland luras man av bilder, åt båda hållen! Trollet här hemma är en hund som ser astråkig ut på bilder, hon blir aldrig bra. Nu känner jag ju henne så det blir en annan sak men jag tycker själv att hon ser bättre ut i verkligheten.
  Franko påminner om Hemi litegrann, han är inte speciellt brydd på ”offentliga” platser men nåde den som gör intrång på hans plats i huset!

 2. Jag håller med, bilder beror både på fotograf och hund. Tittat på filmen och tycker inte det är så
  konstigt att hundarna reagerar, dessutom vänder killen med luva sig mot hundarna en kort stund.

  Mina hundar hade alla reagerat på honom, Kevin DC och chihuahua (tre st). de reagerar ibland på
  paraplyer…………………det kan vara lite läskigt och konstigt.

  Ja, bilderna på mördarhunden är talande. Blir förbannad när raser klassas på det sättet, till stor del
  beror det på ägarna inte hundrasen. Man måste veta vilket ämne till hund man köper.

 3. Så är det absolut… Jag håller med Ulla-Britt på båda punkterna!
  Det beror både på fotograf och hund, så det är liksom som på alla andra personligheter. Endel är fotogeniqa andra inte. =)
  Och mördarhund? Det är nåt massmedialt påhitt! Tänk på mördarmänniskorna då!!! Visst har olika raser, olika egenskaper! Men det beror nästan alltid på ägaren, och det beror alltid på människor!!! (visst kan hundar vara psykiskt sjuka, men aldrig psykopatiska)

  Jag ska ha en Dogo Canario när jag flyttar till hus sen. Det passar både mig och en DC perfekt tror jag! Jag är inte hundägare sen tidigare, men har alltid haft hundar omkring mig. Dock är ju faktiskt inte alls säkert att man är lämplig hundägare bara för att man har haft hund förut! Nej god insikt om ras och inlärning, hundpsykologi och ett fast ledarskap är det jag tror på! =D

  • Jo det ligger mycket i just det du säger.DOCK, försöker jag avråda en hel del att skaffa DC. Det är inte enkla hundar, men i rätt och förstående händer så är det en underbar ras.

 4. Vet inte om du skrev till mig. =) Men självklart förstår jag att inte alla passar med en DC osv. men jag har haft kompisar vars hundar lyder mig bättre än husse eller matte. Finns det enkla hundar egentligen?
  Att ha hund är ett stort ansvar och ingenting som ska vara ”enkelt” tycker jag! Både hund och jag är i behov av struktur.
  Att ha med mig min hund när jag är ute på mina aktiviteter som passar honom är en självklarhet! En hund ska kunna vara ensam några timmar, men det innebär ju inte att han måste vara det!
  Jag älskar att vara ute i skog och natur och promenera och fotografera, vara ute i trädgård mm… Att flänga inne i stan är inget jag strävar efter! Min hund kommer inte vara nån slags kukförlängare, jag är bra som jag är! Däremot vill jag ha en trygg snäll stabil vakthund att vandra genom livet med. Någon att lita på, som litar på mig.

  Det är väldigt många som tycker väldigt mycket och vet väldigt mycket om allt och vill berätta hur man ska leva sina liv… (jag menar ingen här) …jag lever mitt liv på det sättet jag försöker välja, på det sättet som fungerar för mig. Det betyder givetvis inte att det fungerar för alla andra! Jag tror på mina intutioner, vetskap och ambitioner och kommer därmed göra allt för att min hund ska må så bra som möjligt tillsammans med mig. (vad det sedan innebär är en annan historia)

  Gott nytt år alla rara

  • I grund och botten handlar det om att veta vad man har i kopplet. Att det är en skarp vaktras som kanske endast accepterar familjen och inte tolererar främmande, hur mycket man som ägare än tycker om personerna. Det är en ras vars rastypiska beteende är klassiska ”problemhundsbeteende” och det är inte alltid helt lätt i vardagen.

   Du verkar vara övertygad om att det är rätt hund för dig och verkar vara beredd på att lägga ner tiden som krävs. Detta är grundförutsättningen för att det ska funka.

   Det finns kanske inga enkla hundar, men det finns enklare och svårare. Det svåra med en canario kan vara att hundens största önskan INTE är att vara till lags. De är egensinniga och hyffsat självständiga, och kan på gott och ont ta självständiga beslut.

   För att vara fungerande hundar i samhället kräver en Dogo canario massor(och då menar jag MASSOR) av socialisering och miljöträning.

   Lycka till med ditt val av hund! Har du bestämt vilka linjer du är intresserad av? Uppfödare i Sverige eller import?

   Gott nytt år från oss och Aji! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: