Funderingar…

Efter besöket i Tyskland är det mycket som snurrar i skallen. Mycket funderingar kring hundar, avel och vad man själv vill med den här rasen.

Hijos del Norte som vi besökte var tydliga i sina mål med sin avel, hälsa och Presans sanna karaktär. Somliga avlar endast på exteriör och bokstavligen skiter i hälsa och mentalitet. Andra avlar på mentalitet och bortser från andra faktorer. Det finns inga perfekta hundar och alla har sina brister. Jag tycker att alla bitarna är lika viktigt. Hälsa, exteriör och mentalitet(utan inbördes ordning). Man måste genom sin avel vara tydlig med vilka mål man har i sina kombinationer. Bara för att två hundar är snygga, så betyder inte att de får bra valpar. Det finns hanar runt om i europa som använts gång på gång i avel(innan de fyllt 2 år) utan att man utvärderat dem. Det blir en hype kring en individ och sen vill alla ha valpar efter den hunden.

Vi funderar på att åka till Ungern i höst och hälsa på uppfödaren som vi bokat valp hos. De känner flera andra uppfödare och det hade varit trevligt att besöka dem och lära sig mer. Det är enormt intressant att få höra hur andra tänker och tycker och det är viktigt att träffa så många olika hundar som möjligt och skaffa sig en uppfattning om vad man själv tror på och vad man själv vill…

Här är en bild på mig och Jessica tillsammans med Tormenta Cielo de canarias .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: