Vilken helg…

Nu var det en hel vecka sedan det skrevs sist här, trots att vi har haft semester. Det  har helt enkelt funnits annat att göra. Fixat i huset, målat stall, staplat ved, spelat in skiva och en massa massa mer…

Det roligaste denna veckan har dock varit helgen. Patrick och Lisa från kennel El Pasadas kom ner från Ludvika sent i fredags kväll. Efter någon öl/vin och ost/kex kom vi säng ganska alldeles för sent i förhållande till hur dags vi skulle köra morgonen därpå. Tre timmar senare ringde klockan och då var det dags att gå upp, käka frukost och åka till Tyskland. Efter 4-5 timmar hamnade vi i Ratzeburg utanför Lübeck och välkomnades av ogästvänliga skall vid uppfarten. 🙂 Anna och Lutz som har kennel Hijos del Norte tog emot oss med öppna armar.

Vi har haft mycket kontakt med Anna tidigare då vi bokat valp hos henne, men tyvärr gick tiken tom. Lisa och Patrick hade hunden Hera från Hijos del Norte som tyvärr fick somna in innan hon blev vuxen.

Vi blev insläppa på gården och mottogs av Carino och Dakota. Både jag och Jessica blev förälskade i Carino. En medelstor hane fawnfärgad, 65 cm och 56 kg. Perfekt kropp men tyvärr inte det bästa huvudet. Hjärnan var det dock inget fel på!!! Vilket driv i kombination med bra on/off knapp. Hunden kunde hoppa HÖGT och var enormt smidig. Mysig, lekfull och enligt Anna väldigt skarp. Han är väldigt observant på hotfullt beteende gentemot sin ägare. Bra vaktinstinkt och en tramsig kille…:)

Dakota var en glad och energifylld prick…:)

Vi fick träffa Chio de Crisdoco som snart flyttar tillbaka till Spanien. Chio är en imponerande hund. Vet inte om det finns en canario som har ett så bra huvud som honom, och vilken mask! Det ser ut som om han blivit doppad i en hink med svart färg! Ett kompakt muskelpaket med mycket driv samt ville gärna pussas och leka. Chelsea från en av Annas tidigare kullar var och hälsade på över helgen.

Torementa Cielo de Canarias var dagens mystant. Hon ville bara bli klappad och sitta nära även om hon lekte lite emellanåt.Det var väldigt svårt att inte tycka om henne och hon charmade alla. Beyonce de Eterna Primavera var lite mer  misstänksam och var lite mer ogillande(till en början) att få besökare. Men när vi kom in inomhus och satte oss för att äta fick hon känna av läget och blev förvandlad till 50 kg knähund efter en kort stund. Hon påminde en hel del om Aji i sitt beteende. Aji är lite som en kombination av Beyonce och Tormenta konstaterade vi. 🙂

Anna och Lutz bjöd på lasagne och tiramisu och vi blev lite väl mätta. Vi fick även en väldigt fin present, vars en bok – El Presa canario av Manuel Martin Bethancourt. Den är svår att få tag på och vi var alla tacksamma för gåvan. Det svåra är dock att den är på spanska…:) Scanna in och översätta i google translate…nja? 🙂

Efter fem timmar på plats var det dags att åka hem. Ett besök i bordershoppen, färja och bil igen. Vägen hem kändes betydligt längre än vägen dit, men så brukar det väl vara? Vi stupade i säng efter en lite ost/kex.

Idag(söndag) kom Jessicas föräldrar och lämnade Aji. Aji och Bosse hittade väldigt snabbt sina roller och fungerade jättebra tillsammans. Bosse är en bra hund som vet hur man ska föra sig bland tjuriga tanter…:) De lekte lite och sprang runt och vaktade tillsammans på gården.

Det var en bra helg och nu har Lisa, Patrick och Bosse åkt hem till dalarna.

Här är en kort film med lite händelser från helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: