Fredrik Steen idag

Idag hade djursjukhuset i Malmö öppet hus. Tillställningen i sig var inte jätteintressant. Brukshundsklubben hade uppvisning, ett gäng Bernersennen hundar drog barn i skrinda, kaffe/kaka och lite allmän info. Utöver detta höll Fredrik Steen(mer känd som ”Hundcoachen”) en gång timmen samt frågestund.

Jag gillar Fredrik. Hans åsikter om det mesta kring hund överensstämmer mycket med mina och Jessicas.  Han har bra tankar kring bla. ledarskap, lek och annat som dyker upp i vardagen när man lever med hundar.

Vi pratade om varför man tex. sällan ser molosserhundar i hans program och han gör ett medvetet val att tex. inte visa upp Dogo/Presa canario i media för att det inte ska skapas intresse av rasen hos folk som inte bör ha hund.  Vi pratade även om vilken funktion en ras har i dagens samhälle. Vi har någon gång blivit ifrågasatta vilken funktion en Dogo/Presa fyller i Sverige 2011. Vad ska man ha en hund till som är skarp och misstänksam mot främlingar? Fredriks svar var roligt och enkelt…:) Varför ska man spela fotboll? Varför köra olika sorters bilar? Varför ska man bo i olika hus när man kan bo i likadana? Vi skaffar det vi gillar och trivs med och sedan är det upp till mig som hundägare att ta ansvar för min hund och ge den ett bra och stimulerande liv. Det var ett svar jag gillade…:)

Aji fick en rejäl ”repboll” som ni kan se i filmen nedan. Den här var lite mer intressant än leksaken i en tidigare video. Ikväll är det duschning och kloklippning inför utställningen på Sofiero imorgon. Hoppas på championat imorgon, men det blir som det blir. Den här domaren brukar ha stora hattar på sig och jag vet i ärlighetens namn inte hur pass sugen Aji är att bli hanterad av en främmande man i jättehatt…

Det kommer update imorgon om resultat från utställningen.

Nästa helg kommer Patrick och Lisa(Kennel El Pasadas) på besök. De ska ta med sig Bosse, Riochas Matador. Hoppas att Aji tar emot honom med öppet sinne. 🙂 När det kommer andra hundar på besök, eller iofs. hundar i princip överallt så är det hon som bestämmer. Hon och Franko var på ungefär samma våglängd, det var nog därför de funkade så bra ihop.

En kommentar på “Fredrik Steen idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: