Strandväder?

Det blåste rejält imorse och ösregnade. Regnet försvann iaf. för stunden och vi bestämde oss för att åka ner till havet och gå en runda. Rejäla vågor minst sagt men helt underbart att vara vid vattnet.

Vi gick ett par kilometer så långt vi kunde gå åt ena hållet för att sedan vända och gå tillbaka. Från ingenstans stod det plötsligt en bordercollie bakom oss samt en terrier av något slag. Ägarna var lååååååååååååååååååååångt lååååångt borta. Det finns en sak Aji ogillar mer än något annat, Bordercollies. Det räcker att hon ser dem på tv och hon blir väldigt tydlig i sitt missnöje. Jag vet inte om det kan ha att göra med att hon blev påhoppad och biten av en BC som valp eller om det rör sig om deras speciella kroppsspråk och ögonsättning? Jag har alltid hävdat att det är skitsnack när någon påstår att deras hund ogillar en specifik ras, men vad ska jag säga? Pratade med Fredrik Steen om detta på en av hans föreläsningar och han hävdar att hundar kan vara ”rasister”.

Iaf. Jessica höll i Aji och jag vände mig till BC:n pekade på den och sa med tydlig röst STICK! Den vände och pep iväg till sina ägare. Terriern var inte lika sugen på att lämna oss och man började se en viss irritation i Ajis kroppsspråk. Jag tog helt enkelt saken i egna händer och tog terriern i selen och började vandringen mot dess ägare. Jag förklarade läget och berättade att vår tik inte är jätteförtjust när främande tikar blir för närgångna. Framförallt om hon själv är kopplad och de andra lösa. Jag fick ett ganska snäsigt svar att minsann ha hundarna lösa på den här stranden. jag svarade att det inte var någon kritik, men för hennes hundars skull så vore det bra om hon hade möjlighet att kalla in dem och kolla om det är ok. att komma fram istället för att köra motsatt ordning. Hon muttrade lite och gick därifrån.

Har man ingen bra inkallning på sin hund så ska den inte vara lös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: