Hon kan!

Snart är det dags för utställning igen. Vi ska ställa ut Aji på Sofiero på söndag. Det är blandade känslor med utställning. Hur kul som helst i kombination med stressade hundar och hundägare som inte vet någonting om någonting om hur man bör agera med sin hund i den typen av miljö. I min värld är det iaf. inte ok. att gå med flexikoppel och släppa fram sin hund till allt och alla, vare sig det är under en promenad eller på utställning, framförallt inte på utställning då det är trångt och många hundar. Håll ordning på din egen hund så blir det lättast för alla. Ska det vara så svårt?

Igår när vi skulle gå kvällsrundan tog vi en lång väg över fälten. Aji tycker att det är helt meningslöst att trava snabbare än långsamt trav, vilket kan ställa till det på utställning. Hon kan upplevas som seg och lite attitydlös i ringen. Och ja det kan hon vara när hon är omotiverad. Ute på fältet såg vi först en hare som fångade hennes uppmärksamhet. Hon började spåra efter den och jag tänkte att hon skulle få bestämma tempot. Snacka om att trava fort. Jag kunde knappt hänga med. Ren trav, utan galopp och där sprang vi fram och tillbaka över fälten och letade hare. jag var helt matt och svettig efteråt. Då dök det upp ett rådjur och så var vi igång igen. Ett varv till….:)

Nedan är en liten film från härom dagen när jag lekte med Aji i trädgården med en av hennes leksaker. Man konstaterar snabbt att det var leken som var rolig och inte leksaken i sig själv.

 

En kommentar på “Hon kan!

  1. Takk for inblikket i dagens happenings 😉 Men hvem er det som har mest kul hehe
    Mere videoer takk ;/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: