jaha

Den berörda kenneln säger att jag är skitsnackare men var i föregående inlägg ligger skitsnacket?

De hävdar att att 3:an på armbågen troligen beror på en skada. Jag blir jätteglad om det är så, för såväl den berörda hunden och hans avkommor samt deras ägare. Ingen vill ha en hund som har ont och det är inget jag önskar någon.

Dock anser jag fortfarande att det kanske borde varit på sin plats att den där 3:an skulle stått med i SKK:s register innan han användes till avel.

En kommentar på “jaha

  1. Vad jag förstått av hundortopeder så blir det inte bara såna skador på en frisk armbåge. Pålagringar däremot försvagar leden rätt rejält och pga det så kan hunden få skador….
    Tycker det är mycket som skylls på eventuella skador….då kan man ju skylla precis vad som helst på en eventuell skada och så blir det genast rätt att avla på det?
    Nej har man en hund med ett rejält fel, så illa som E-höft eller motsvarande E-armbåge dvs en 3a, då tycker jag faktiskt oavsett vad det beror på att man får ta den hunden ur avel. Hoppas på att rasklubben som är på G tar tag i detta problem. I Norge blir det ju avelsspärr på alla avkommor efter en hund med E-höft eller E-armbåge och det kanske inte skulle vara helt fel göra samma här för att folk ska hålla sej från att avla på heltrasiga hundar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: