Ny bekantskap?

De tidigare ägarna till vårt hus berättade om en katt som heter ”Lurvan”. Hon bodde med dem ett tag men deras andra katter körde iväg dem. Lurvan har bott i ett förfallet hönshus långt nere i vår hage sedan dess.  Det tog några veckor innan hon började dyka upp vid vårt hus.  Hon verkade dock inte uppskatta närvaron av vår katt och det har varit lite bråk i luften när de träffat på varandra. Ofta har Aji dykt upp och jagat bort Lurvan. Hon är väldigt beskyddande när det gäller katten i den egna flocken, andra katter ska jagas bort helt enkelt. Så var det med Franko också när han bodde hos oss, om han närmade sig katten för fort, då gick Aji emellan direkt.

Nu har jag träffat på Lurvan ett par gånger och hon är en väldigt tillgiven och mysig katt. Aji har tittat på när jag har klappat henne utan att regera kraftigt och jag har sagt åt henne att hålla sig borta. På senaste har hon endast skällt för att påkalla uppmärksamhet när Lurvan dykt upp utan att vilja äta upp henne….:)

Idag ringde Jessica och berättade att Aji, Kitty och Lurvan satt tillsammans ute på gården och Aji till och med viftade på svansen och såg väldigt tillgiven ut. Vem vet kanske kan vi adoptera in Lurvan i flocken. Hade varit trevligt då vi då och då funderat på att skaffa en till katt.

Aji och Kitty är ju egentligen inte jätteintresserade av varandra. Kitty och Franko klickade betydligt bättre med varandra. Han hade aldrig träffat en katt när han kom till oss, men det funkade hur bra som helst.

Det känns fortfarande lite tomt här hemma utan honom. Han funkade så bra med oss och var en underbar hund med familjen. Med främmande så var det ju lite mer komplicerat, men det är en annan historia…

Här är en bild på mig och Franko! 75 kg Dogo/Presa som egentligen mest ser ut som en Boerboel/Tosa mix eller något i den stilen. Undrar vilka gener som dök upp i kombination med varandra när han föddes?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: